fbpx

Živa knjižnica – ne sodi knjige po platnicah!

Ob letošnjem svetovnem tednu osveščanja o motnjah hranjenja Društvo študentov medicine Slovenije v sodelovanju s kampanjo Mind the Mind ter z Društvom kulturno, informacijsko in svetovalno središče Legebitra in njihovim projektom »Živa knjižnica – ne sodi knjige po platnicah!« ponovno organizirajo Živo knjižnico na temo duševnih motenj. 

Živa knjižnica je dogodek, s katerim zmanjšujejo stigmo, saj so knjige na tem dogodku pravzaprav posamezniki, ki so doživeli izkušnjo, okoli katere se pojavlja veliko predsodkov. Bralec, t. j. udeleženec dogodka, si izbere in izposodi knjigo-posameznika, kar pomeni, da se z njim 20 minut pogovarja. Namen pogovora je, da se bralec spozna z izkušnjo knjige, kar lahko uporabi kot iztočnico za razmislek o svojih morebitnih ponotranjenih negativnih oznakah. Tovrsten pristop se je pri zmanjševanju stigme izkazal za izredno uspešnega, saj je pristen in oseben.

Živa knjižnica našega projekta je zelo posebna, saj zajema samo področje duševnih motenj. K sodelovanju povabimo ljudi, ki so se kadarkoli tekom svojega življenja soočili z duševno motnjo, njihove svojce ali strokovnjake s tega področja. Lanskoletna Živa knjižnica na temo duševnih motenj je požela veliko zanimanja – skupno je bilo opravljenih kar 90 branj (pogovorov). Dogodek so se tako odločili ponoviti tudi letos, in sicer bo potekal 2. 4. 2022 od 9. do 13. ure v atriju Hotela Tresor.

Za vse dodatne informacije so dosegljivi na elektronskem naslovu vodsevu@slomsic.org.

Bodi prvi obveščen o prostih delih.

Prijavi se na novice!
Povežimo se!