fbpx

Siliko

Podjetje Siliko d.o.o. je razvojni dobavitelj in proizvajalec tehničnih izdelkov iz elastomerov in termoplastov z več kot 30-letno tradicijo.  70 % razvojnih storitev in proizvodnje izvozimo na trg EU, večino neposredno znamkam BMW, VW, Mercedes-Benz, B.S.H… 

Z vrhunsko tehnologijo, znanjem in izkušnjami strokovnjakov stremimo k odličnosti izdelkov in preseganju pričakovanj kupcev.

Kaj pričakujete od novih sodelavcev?

V povezani Siliko ekipi od novih sodelavcev pričakujemo:

 • Entuziazem in željo po sodelovanju v globalnem poslovnem svetu.
 • Dobre komunikacijske sposobnosti.
 • Veselje do dela s strankami.
 • Željo po razvoju kariere v dinamičnem in visoko razvitem okolju avtomobilske industrije.
 • Sposobnost timskega dela in željo po povezovanju.
 • Govorno in pisno znanje slovenščine in angleščine.
 • Sposobnost dela v strukturiranem okolju.

Kaj ponujate novim sodelavcem?

Kot mlado, hitro rastoče in stabilno podjetje se zavedamo pomena zadovoljstva in motiviranosti zaposlenih, zato jim preko različnih kariernih priložnosti ponujamo možnost za osebni in strokovni razvoj ob podpori izkušenih strokovnjakov tako v lokalnem kot mednarodnem okolju. 

 • Urejene delovne razmere in prijetno delovno okolje.
 • Mlad in sproščen kolektiv.
 • Dinamično in moderno delovno okolje, prostorne pisarne, parkirna mesta.
 • Konkurenčno plačilo. 
 • Fleksibilen delovni čas. 
 • Številne dogodke in aktivnosti organizirane v okviru družbe, športno društvo, lastni fitnes.

Prosta delovna mesta

 • POSLOVNA INFORMATIKA 

– Poslovni analitik (SQL, Power BI, ERP)
– EDI integrator (VDA in EDIFACT)
– Sistemski inženir (Windows, Vmware, Fortinet, Linux)
– Strokovnjak za informacijsko varnost (Tisax, ISO 27000)

Delovna mesta zaposlenim omogočajo spoznavanje z modernimi in poslovnimi aplikacijami in koncepti (Power BI, Dynamics 365, ERP, EDI…) ter vnašanje modernih IT znanj v poslovne aplikacije. 

 • SKRBNIK KLJUČNIH KUPCEV

Zaposleni v prodajnem oddelku stopajo v stik z največjimi igralci v avtomobilski industriji, ki s svojim pečatom poskrbi za postavljanje trdnih kariernih temeljev za prihodnost in pripravljenost na izzive v vseh segmentih. Izgradnja osebnosti in pogajalskih sposobnosti sta nujna posledica dela v dinamični prodajni ekipi. 

Strokovno znanje, sodelovanje in povezovanje z ostalimi oddelki v podjetju sta ključ za pridobivanje kupcev in utrjevanje zaupanja pri kupcu. Cilj je dosega dolgoročnega partnerstva, ki vodi v povečevanje posla in zadovoljevanje potreb kupca.

Stopite v kontakt

Mladim v obdobju prehoda na trg dela v podjetju Siliko d.o.o. nudimo priložnosti študentskega dela, praktičnega usposabljanja, štipendiranja in zaposlitve, preko katerih pridobite pomembne delovne izkušnje in stik z urejenim poslovnim okoljem. 

Vabljeni, da se nam predstavite preko obrazca ali pa nas kontaktirate na kadri@siliko.si.

Mnenje aktualnih sodelavcev

Jaka Hiršman, Skrbnik Ključnih Kupcev

Za menoj je 10 let delovne dobe, od tega zadnje štiri leta prekrasnega dela v podjetju Siliko. Siliko je globalni dobavitelj izdelkov za nemške OEM-e in vodilne Tier 1 dobavitelje. Sem član prodajne ekipe, ki je vedno na eni strani na ” bojnem polju” pridobivanja novih projektov, hkrati pa  na drugi strani delo v prodaji pomeni hitro nabiranje izkušenj in znanj, ker imamo možnost zelo hitro stopiti v kontakt s Key playerji na evropskem in svetovnem trgu. Kmalu se branje v množičnih medijih o avtomobilistki industrije sprevrže v realnost pri vzpostavljanju kontaktov, predstavitev podjetja, priprava ponudbe in na koncu pogajanje za pridobitev posla. Poleg nadgradnja znanj pridobljenih tekom študija, Siliko omogoča sosledno z delom učenje tujega jezika in učenje ostalih spretnosti, ki so potrebne za delo v prodaji. (javno nastopanje, pogajanje, timsko delo, samozavedanje pripadnosti podjetja, operativna odličnost, analitični pristopi do strank in pregledi poslovanja).

Nebojša Djekanović, Informatik – skrbnik aplikacij

Delo v podjetju Siliko d.o.o. je polno tehničnih izzivov, saj avtomobilska industrija postavlja visoke standarde, ki zahtevajo brezhibnost in odličnost tako procesov kot končnih izdelkov. V informatiki smo predani k avtomatizaciji, digitalizaciji proizvodnje in skrbništvu nad informacijskim sistemom. Lepo je delati v takšnem kolektivu, kjer se lahko še ogromno naučiš in imaš ob enem možnost testiranja novih tehnologij. Zadovoljstvo mi prinašajo uspešno izpeljani projekti in izboljšave, ki olajšajo naše delo, delo sodelavcev ter podjetje popeljejo še na višji nivo.

Veliko dodano vrednost vidim v prostoru za sproščanje, ki je v podjetju na voljo za vse zaposlene. Tam se lahko po službenih obveznostih sprostimo na fitness napravah, ob igri namiznega tenisa, biljarda ter se tako še bolj povežemo s sodelavci.

Khalid Osmanov, študent v prodajnem oddelku in diplomant Ekonomske fakultete

Kot novo zaposleni v podjetju Siliko d.o.o. sem bil sprejet v dinamično okolje, kjer se spodbuja in podpira tako karierno  kot tudi osebno rast. 

Organizacijska klima mi veliko pomeni in tukaj se počutim odlično. Ob pričetku sem bil deležen toplega sprejema v kolektivu, kjer so mi sodelavci vedno pripravljeni pomagati ne glede na moje “ne znanje”. 

Način uvajanja in izobraževanja mi je bil zelo všeč. Podjetje ima portal, kjer so zbrane vse pomembne informacije o splošnih pravilih in načinih dela, informacijskem sistemu in kar je najbolj pomembno, specifičnih aspektih tvojega delovnega mesta. To mi je zelo pomagalo, saj sem na tak način lahko zelo hitro nadoknadil znanje pomembnih izrazov, pojmov in tehnologij, s katerimi se pri delu srečujem na dnevni ravni.

Odnos na delovnem mestu je zelo profesionalen. Kljub velikosti podjetja mnenje vsakega zaposlenega šteje, zato sem prepričan, da je Siliko prava izbira za začetek oz. nadaljevanje karierne poti. 

Bodi prvi obveščen o prostih delih.

Prijavi se na novice!
Povežimo se!