fbpx

Fotografski natečaj “Ujet v času”

Člani projekta V odsevu, ki deluje v okviru Društva študentov medicine Slovenije, so se ob letošnjem svetovnem dnevu ozaveščanja o samopoškodovanju, ki je 1. marca, ponovno odločili spodbuditi razmišljanje in dialog o samopoškodovanju, s katerim se srečujejo mnogi mladi bodisi neposredno bodisi se samopoškodujejo njihovi znanci, prijatelji ali družinski člani. Ker si želijo, da bi mladi imeli priložnost svoje izkušnje s samopoškodovanjem na kreativen način deliti z družbo in na takšen način prispevati k destigmatizaciji le-tega, razpisujejo: 

FOTOGRAFSKI NATEČAJ 

z naslovom 

»UJET V ČASU«. 

Samopoškodovanje je namerno škodovanje lastnemu telesu, ki ljudem, ki to počnejo, predstavlja mehanizem, s katerim se spopadajo z negativnimi čustvi in lajšajo svojo čustveno stisko. To jim nudi trenutno olajšanje, ki pa mu v večini primerov sledi občutek sramu in še dodatno poglabljanje čustvene stiske, ki lahko ponovno vodi do samopoškodovalnega vedenja. Oseba se tako znajde v začaranem krogu, počuti se “ujeto v času”, kajti situacija, v kateri se je znašla, je zanjo videti neizbežna. V sklopu fotografskega natečaja si želijo, da bi ustvarili fotografijo, s katero bi ponazorili ta občutek “ujetosti v času”, ki ste ga mogoče občutili na lastni koži ali pa ga je občutil kdo od vaših bližnjih.

KDO LAHKO SODELUJE? 

K sodelovanju na natečaju lepo vabijo vse mlade med 14. in 26. letom.

KAKO ODDATE SVOJE IZDELKE? 

Fotografijo lahko ustvarite s pametnim telefonom, digitalno ali analogno kamero in jim končni izdelek posredujete v JPG ali PNG obliki na naš elektronski naslov vodsevu@dsms.net z zadevo “Fotografski natečaj”. 

Vsak avtor lahko na razpis prijavi največ tri izdelke. Rok za oddajo izdelkov je 1. april 2022. 

NE POZABITE IZPOLNITI PRIJAVNICE! 

Poleg oddaje izdelka na spletu izpolnite tudi PRIJAVNICO, ki jo najdete na spletnem naslovu: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSesornT43oI3qNvboIBx24ayIL_Mn_u0ktOWBhI RFTq9Ff9iw/viewform?usp=sf_link . Izpolnjena prijavnica je pogoj za sodelovanje na natečaju. V prijavnici v ustrezno okence napišite naslov fotografije in njen opis (150300 besed), v katerem poveste nekaj o pomenu fotografije in o tem, kaj vas je navdušilo za njeno ustvarjanje. 

OBJAVA IZDELKOV 

Vse fotografije bodo v tednu med 1. in 7. aprilom objavljene na njihovem Instagram profilu, vključno z imenom avtorja in opisom dela. Če želite, da na fotografijah označimo vaše Instagram profile, jim ime svojega profila zaupajte v prijavnici. 

Če želite ostati anonimni, to nujno označite v prijavnici. V tem primeru seveda ne bodo objavili vašega imena, kljub temu pa jim posredujte svoje podatke, da vam bomo lahko, v primeru da zmagate na natečaju, poslali nagrado. Oddani prispevki so seveda vaša last, z oddajo pa dovoljujete objavo izdelkov in uporabo v namene promocije natečaja ter aktivnosti projekta V odsevu v tiskanih in spletnih medijih. 

NAGRADE 

Med prispelimi izdelki bo komisija izbrala 6 najboljših fotografij, po 3 iz vsake starostne skupine, ki bodo nagrajeni. Nagrajenci bodo razglašeni 7. aprila 2022. Nagrade bodo objavljali tekom trajanja natečaja. Nagrajencem jih bodo po razglasitvi poslali po pošti. 

Za vse dodatne informacije so dosegljivi na elektronskem naslovu vodsevu@dsms.net.

Bodi prvi obveščen o prostih delih.

Prijavi se na novice!
Povežimo se!