fbpx

European Ethics Bowl

Se vam zdijo etični problemi o sodobnih izzivih pomembni? Ali s prijatelji radi debatirate o trenutnem dogajanju v poslovnem svetu? Vas zanima, kako okoljski izzivi vplivajo na poslovni svet in obratno? Bi želeli o tem razpravljati tudi z vrstniki iz celotne Evrope? Če ste na vsa štiri vprašanja odgovorili pritrdilno, vas vabimo, da se nam pridružite na izboru ekipe slovenskih študentov, ki nas bo zastopala na evropskem tekmovanju European Ethics Bowl (EEB).

Po lanski pilotni izvedbi tekmovanja s strani treh evropskih univerz, med njimi Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, in Inštituta Evropske investicijske banke, se je letos projektu pridružilo še osem evropskih univerz. EEB je študentsko tekmovanje, na katerem študenti iz celotne Evrope debatirajo o etičnih vprašanjih v poslovnem okolju. Etične dileme so študentom predstavljene v obliki posebnih študijskih primerov. Skupine študentov pa svoje poglede na etične dileme predstavijo v kratkem video posnetku, temu sledita debata in vprašanja ter ocenjevanje sodnikov. 

Ne spreglejte prvega letošnjega študijskega primera na temo okoljskih izzivov, ki je javno objavljen na spletni strani EEB: https://europeanethicsbowl.eu/.

Vse zainteresirane vabimo, da se čimprej prijavite na spoznavni dogodek, ki bo v sredo, 22. septembra, ob 15. uri. Na dogodku boste izvedeli vse o tekmovanju ter spoznali ostale tekmovalce, sodnike in organizacijsko ekipo.

Skrajni rok za prijavo ekip je soboto, 25. septembra 2021 do polnoči. Svojo ekipo lahko prijavite na naslednji povezavi PRIJAVA EKIPE

Tekmovanje bo sledilo v torek28. septembra 2021, ob 17. uri.

Ostani v stiku s fakulteto tudi po študiju.

Pridruži se Alumni EF.
Povežimo se!