fbpx

DMI 2021: Začni svojo kariero, še preden zapustiš fakulteto

Karierni center Ekonomske fakultete je tudi v letu 2021 organiziral spletni teden Delo mene išče (v nadaljevanju DMI), ki je študente in iskalce zaposlitve povezal s priznanimi domačimi in mednarodnimi podjetji. Tokrat se je DMI odvijal v novembru, od ponedeljka, 22., do petka, 26. novembra.

V tem tednu se je izjemno veliko dogajalo, od konferenc in okroglih miz do hitrih »zmenkov«, kjer so se delodajalci in študentje ter ostali iskalci zaposlitve na hitro spoznali. Predstavila so se različna mednarodna in slovenska podjetja, ki so poleg predstavitev organizirala tudi izobraževalne konference, kjer so študentom predala praktično znanje.

V tednu DMI se je na predavanjih in okroglih mizah govorilo o razvijanju kompetenc za mednarodno konkurenčnost, karieri doma in v tujini, kompetencah prihodnosti, personal brandingu, mentorstvu, talentih in sposobnostih ter o tem, kako kot študent navdušiti delodajalca in kako si zgraditi ustrezen profil LinkedIn.  

Delodajalci so na tedenskem dogodku DMI predstavljali prosta delovna mesta, ki ustrezajo raznim profilom študentov na Ekonomski fakulteti, kot so delo v reviziji in davčnih svetovalnih servisih, poslovno svetovanje, računovodstvo, IT razvoj ipd. Poudarili so, da so tudi študentje dobrodošli, čeprav še nimajo izkušenj, in jih spodbujali, da še pred zaključkom študija izberejo podjetja, kjer želijo graditi nadaljnjo kariero. Povezovanje se namreč začne že preko študentskih del, praks in mentorskih programov.

Predstavniki podjetij so razkrili marsikatero skrivnost, ki lahko študentom pomaga do prve zaposlitve, in z udeleženci delili, katere so slabosti, ki jih srečujejo pri mladih iskalcih zaposlitve. Nekaterim samoumevno, spet drugim zanemarljivo je poznavanje podjetja, kamor študent pride na razgovor, pripravljenost na intervju, navajanje mehkih veščin v življenjepisu, ki naj bo brez pravopisnih napak, in seveda izbira primerne fotografije, ki naj odraža določeno mero poslovnosti. To so le nekatere izmed zelo pomembnih malenkosti, ki odločajo o pridobitvi prave prve službe, ki študentu omogoča razviti kariero, kjer s svojimi znanji in talenti kar največ doprinese izbranemu podjetju.

Če ste DMI zamudili, si lahko ogledate predstavitve podjetij na YouTube kanalu: Predstavitev podjetij DMI 2021.

Predstavitve podjetij

Seznam in opise podjetij, ki imajo odprta delovna mesta, na katera se lahko prijavite, najdete na povezavi: https://www.kariernicenteref.si/dmi-online-week/.

Srečno pri ustvarjanju kariere vam želimo tudi člani ekipe EFnews.

Danica Tajčman, EFnews

Okrogla miza: Kompetence prihodnosti
Okrogla miza: Talent VS. Skill
Delavnica: Kako kot študent navdušiti delodajalca?

Bodi prvi obveščen o prostih delih.

Prijavi se na novice!
Povežimo se!