fbpx

Kreativno soočenje med generacijskimi razlikami v kadrovski stroki

Dialog med generacijami

KDAJ

17.4.2024

KJE

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani

O dogodku

Kdaj? 17. april od 8.00 do 9.00 
Kje? Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani 

Sodobna delovna sila je vse bolj raznolika, sestavljena iz posameznikov različnih starosti, vrednot in prepričanj. Trenutno so v ospredju na področju kadrovanja predvsem izzivi, ki jih prinaša vstop generacije Z na trg dela. Ta generacija, odraščajoča v dobi tehnoloških in družbenih sprememb, prinaša nove perspektive, pričakovanja in načine dela, ki lahko izzivajo obstoječe pristope in vrednote predhodnih generacij. 

Medgeneracijsko razumevanje in usklajevanje postaja ključno, saj se soočamo z izzivi, kot so različna pričakovanja do dela, stališča do avtoritete, uporaba tehnologije ter potreba po ustvarjanju vključujočih delovnih okolij. Ključnega pomena je prepoznati in izkoristiti možnosti za sinergijo med tradicijo in napredkom, da bi oblikovali boljše in bolj trajnostne kadrovske prakse.

Za koga?

 • HR strokovnjake,
 • zaposlovalce,
 • vse, ki delate na področju pridobivanja in upravljanja s talenti,
 • vodje oddelkov.


Zakaj?

Cilj dogodka je spodbuditi razumevanje med generacijami, izmenjavo znanja ter oblikovanje inovativnih rešitev za kadrovske izzive.


Tokratni dogodek bo namenjen
soočenju različnih mnenj in pogledov. Dogodek se bo odvijal v obliki izzivalnih dilem, ki se nanašajo na kadrovsko stroko in izzive, povezane z različnimi generacijami. Udeleženci bodo postavljeni v situacijo, kjer se bodo morali odločiti za določeno stališče ali ukrepanje glede na ponujene možnosti. Nato bodo pozvani, da izrazijo svojo stopnjo strinjanja ali nestrinjanja s tem stališčem in argumentirajo svoje odločitve.

Pogovori bodo potekali v sproščenem in podpornem okolju, kjer bodo udeleženci spodbujeni, da delijo svoje različne perspektive, izkušnje in pomisleke. 

Dogodek bo moderirala strokovnjakinja s tega področja Darija Aleksić, Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani.

 

Prijava

Udeležba na dogodku je brezplačna.

  PRIJAVNICA

  _________

  Strinjam se s splošnimi pogoji in pogoji varovanja osebnih podatkov.

  Bodi prvi obveščen o prostih delih.

  Prijavi se na novice!
  Povežimo se!