fbpx

5 nasvetov za pripravo na karierni sejem

Delo mene išče je karierni sejem, kjer se ne predstavljajo le podjetja, temveč tudi vi – študentje. Med obiskom se lahko prepričate, ali je želena karierna pot prava za vas, kateri delodajalci ponujajo omenjeno zaposlitev ter katere lastnosti in znanja le-ti pričakujejo od novih zaposlenih. Ker je pravilen pristop v boju za vaše sanjsko delovno mesto lahko odločilen, smo pripravili 5 nasvetov, kako se kar najbolje pripraviti na obisk kariernega sejma:

 

Raziskava o podjetjih

Ključ do sanjske zaposlitve je v pripravi.

Preverite, katera podjetja bodo letos sodelovala na sejmu in o tistih, ki pritegnejo vašo pozornost, poiščite čim več informacij. Kar iz udobja domačega kavča lahko preiščete spletno stran podjetja, njihov LinkedIn profil in ostala socialna omrežja kot so Facebook in Instagram. Na LinkedInu lahko poiščete tudi njihove zaposlene in preverite, kje so si izkušnje in znanja pridobivali v preteklosti.

V kolikor ima podjetje na spletu objavljena prosta delovna mesta, si skrbno preberite, kakšnega sodelavca iščejo in to obrnite sebi v prid.

 

Priprava vprašanj

Ko ste prepričani, da ste poiskali skoraj vse kar se je o podjetju dalo najti na spletu, si zapišite kaj vse vas še zanima. Pripravite vprašanja in pokažite podjetju, da ste na sejem prišli pripravljeni. Primeri vprašanj:

  • Kakšen je postopek izbire kandidata?
  • Kakšna je organizacijska kultura v podjetju?
  • Kako izgleda delovni dan v podjetju?
  • Kakšne so karierne možnosti znotraj vašega podjetja?

 

Vaša predstavitev

Pripravite svoj osebni »elevator pitch« in v 1-2 minutah navdušite predstavnika podjetja z nekaj informacijami o sebi, svoji izobrazbi, izkušnjah in kompetencah. Pri tem ne pozabite na vse informacije, ki ste jih pridobili o podjetjih in svojo predstavitev prilagodite temu, kar iščejo.

 

Življenjepis

Pripravite življenjepis. Tudi tega skrbno pripravite predčasno in poskrbite, da bo vsaj okvirno v skladu s tem, kar vaša izbrana podjetja predstavljajo in iščejo. Morda se zdi samoumevno, da zaposlovalce najbolj zanimajo vaše izkušnje s profesionalnega področja, a v resnici tudi oni vedo, da marsikatere neprecenljive izkušnje pridobimo v prostem času. Zato ne pozabiti omeniti svojih hobijev, skritih talentov in nevsakdanjih izkušenj.

Bodi prvi obveščen o prostih delih.

Prijavi se na novice!
Povežimo se!